• Premium producten
  • Engineering en Services
  • In-house bewerkingscentrum

IWIS Elite HSP Elevator Series Asfalt

IWIS lanceert de Elite HSP Elevator Series ketting voor High Strength and Performance, ten behoeve van de asfaltindustrie.

LEES MEER
JWIS B.Triton Tsubaki Neptune

Trendsetting

JWIS B.Triton: de nieuwste rollenketting van Iwis met de hoogste corrosie protectie. Zie hier de productflyer en maak kennis met de belangrijkste eigenschappen.

 

DOWNLOAD FLYER
CONTI-V-FO-Pioneer Raw edge v-belts, open fklan v-snaren 2e generatie

CONTI-V-FO-Pioneer

Neem het zekere voor het onzekere met de tweede generatie CONTI-V-FO-Pioneer. Dé maatstaf voor open flank V-snaren.   

LEES MEER

The new IWIS Rapid Service

The new Rapid Service from iwis: the fast, flexible conveyor chain range for delivery of selected chain types at short notice. MEGAlife maintenance-free versions also available. Highlights;

  • Fastest delivery times
  • Highest flexibility for our rapid service conveyor chains program
  • Chains types: conveyor chains with straight and bent attachment plate, as well as conveyor chains with extended bearing pins
  • Delivery scope: chain sizes 08B-1 to 16B-1
  • MEGAlife maintenance-free versions also available
  • All attachments are nickel-plated
  • Delivery time for standard versions: at short notice following request
VRAAG OFFERTE AAN

Spruit Transmissies en AHD Aandrijftechniek bundelen krachten

Spruit Transmissies heeft bekend gemaakt dat zij AHD Aandrijftechniek heeft overgenomen. Door hun expertise te bundelen kan beter aan de marktvraag naar specialistische kennis worden voldaan. Beide bedrijven zijn actief in de markt van lagers en mechanische aandrijftechnieken zien directe voordelen in de samenwerking.

Spruit Transmissies, gevestigd in Alkmaar, is leverancier van topkwaliteit industriële kettingen, aandrijfriemen, koppelingen en lagers en staat sinds haar oprichting in 1981 bekend in de markt als specialist en troubleshooter. Spruit levert zowel aan onafhankelijke dealers en eindgebruikers, als aan OEM en MRO klanten in de Benelux.

AHD Aandrijftechniek, gevestigd in Alphen aan de Rijn, is sinds 1991 actief in de MRO markt in de Benelux. AHD levert al ruim 25 jaar producten en diensten (onderhoud en reparatie) op het gebied van industriële remmen, tandwielkasten, koppelingen, mechanische variatoren en cardanassen.

‘’De productgroepen die AHD Aandrijftechniek in haar portfolio heeft zijn voor Spruit een perfecte aanvulling op de huidige productgroepen. Daarnaast kan Spruit nu gebruikmaken van de expertise van AHD op het gebied van onderhoud, revisie en service op locatie. Allemaal voordelen waardoor wij nog beter in staat zullen zijn onze klanten te ontzorgen’’, aldus Jan Verduin, CEO van Spruit.

Op 26 oktober is de overname geëffectueerd, waarmee AHD zich aan Spruit heeft verbonden. Sinds 2014 maakt Spruit op haar beurt onderdeel uit van Axel Johnson International’s ‘Industrial Solutions business group’. Axel Johnson International is een Zweedse industriële groep bestaande uit 90 bedrijven in 25 landen met een jaarlijkse omzet van €750 miljoen. 

‘’De samenwerking met Spruit Transmissies is voor ons een strategische stap. De steun van een grotere groep verschaft ons de mogelijkheden om ons klantenbestand uit te breiden en ons op grotere projecten te richten, terwijl de continuïteit voor onze partners is gewaarborgd.’’, zegt Bob Stijsiger, technisch service manager van AHD Aandrijftechniek. 

AHD zal geleidelijk integreren in de dagelijkse praktijk en operationele systemen van Spruit, terwijl de handelsnaam ‘AHD Aandrijftechniek’ gehandhaafd blijft.

‘’Dit is een belangrijke stap voor Spruit Transmissies’’, zegt Ola Sjolin, CEO van Industrial Solutions, Axel Johnson International. ‘’De transactie geeft blijk van ons vertrouwen in de Nederlandse en Benelux markt én in de ambitie van Spruit om te groeien. AHD en Spruit zullen samen blijven werken met een hoge mate van autonomie, wat in lijn ligt met de waarden van Axel Johnson International’’. 

Naar boven