Nsk lagers voor de agrarische sector

Home NSK lagers voor de agrarische sector

Landbouwmachines hebben het zwaar te verduren door vuil, vocht, trillingen en schokken. NSK, een van de grootste lagerfabrikanten ter wereld, heeft hier een oplossing voor gevonden. Naast standaardonderdelen maakt NSK ook speciale, op maat gemaakte lagers voor klanten. De fabriek van NSK in Munderkingen, Duitsland, is gespecialiseerd in deze op maat gemaakte lagers. Deze fabriek, opgericht in 1954, maakt vooral lagers voor landbouwmachines en werd in 1990 onderdeel van NSK. Hier worden producten gemaakt onder de merken NSK, RHP en NWG, allemaal volgens de hoge kwaliteitsnormen van NSK.

De NSK Agri Disc Hub lagerunits gebruiken dubbelrijige hoekcontactkogellagers die zware belastingen aankunnen. Deze units worden direct op de schijven geschroefd en hebben een O-ring in het lagerhuis of de afdekking om het lager te beschermen tegen vuil en vocht. Aan de andere kant van de unit zit een speciale cassetteafdichting die de lager beschermt, zelfs onder zware omstandigheden zoals bij het gebruik van vloeibare mest. Deze afdichting voorkomt ook dat vocht en water in de unit komen, zelfs als de machine met een hogedrukreiniger wordt schoongemaakt. De lagers hebben ook een tweede cassette of een DU-afdichting om te voorkomen dat smeermiddel ontsnapt, wat zorgt voor onderhoudsvrij gebruik. De Agri Disc Hubs gebruiken een speciaal smeermiddel dat door NSK is ontwikkeld voor deze zware omstandigheden.

Hadden we al verteld dat Spruit een Authorised dealer is van de producten van NSK? Dan bent u verzekerd van het beste advies voor uw toepassing.

NSK authorised dealer

NSK lagers bij Spruit