Tandwielkasten

Expertises Tandwielkasten
Meer-assig, planetair, coaxiaal, in tandwieltechniek kunnen de uitdagingen ons niet groot genoeg zijn.
Tom Rijkes
Tom Rijkes Expert Tandwielkasten

Wat je uitdaging rond industriële aandrijftechniek ook is, onze specialisten komen met de beste passende oplossing. Voor alle technische componenten die maken dat productiesystemen zorgeloos draaien hebben we de kennis in huis voor een advies op maat. Met alle merkfabrikanten werken we samen voor levering, montage en onderhoud op maat. Dat geldt ook voor tandwielkasten, in de volle breedte. Van standaard motorreductor tot tandwielkast als wormwiel of voor parallelle assen, planetair, coaxiaal of extruder, voor elke industriële toepassing weten we hoe je bestaande of gebruikte tandwielkasttechnieken naar je hand zet.

Wat we verstaan onder partnership in aandrijftechniek? Heel simpel: dat we elke vraag over industriële transmissie kunnen beantwoorden en elk probleem snel en accuraat kunnen oplossen. Daarom aarzelden we geen moment toen de kans zich voordeed om de expertise van AHD Aandrijftechniek, gespecialiseerd in tandwielkasten, aan onze specialismen toe te voegen. Dat levert onze klanten de toegevoegde waarde van één aanspreekpunt op voor de zorgeloze zekerheid dat alles draait en blijft draaien.
Om vast te stellen welke bestaande of samen te stellen tandwielkasttechniek in een specifieke industriële omgeving de beste resultaten oplevert, moet je een liefhebber zijn die zich met plezier in de uitdaging van zijn klanten verdiept.

Een lager of hoger koppel, een hoger of lager toerental, een optimale balans in massa en traagheid, de juiste buffers en vertanding, de maximale spelingsmarge, de inschakelduur, radiale of axiale krachten of allebei, een rechte of haakse tandwielkast. Zoek het verschil. Je moet een liefhebber zijn om vast te kunnen stellen welke techniek in welke praktijksituatie de beste resultaten oplevert tegen een realistische investering en bij minimale onderhoudskosten. Onze specialisten zijn zulke liefhebbers. Ze weten alles van tandwielkasten. En ook van aansluitingen, koppelingen, remmen en behuizingen en smeringstechnieken die de performance naar het gewenste niveau tillen.

Compleet advies-, engineering- en servicepakket voor tandwielkasten

Van de papierindustrie tot de staalindustrie, van duurzame afvalverbrandingsinstallaties en zinkinstallaties tot innovatieve koffiemachines. Met een compleet advies- en servicepakket op het gebied van tandwielkasten maken we het begrip ontzorgen tastbaar. We kijken en luisteren, voeren technische berekeningen uit, en zetten onze tanden in elk technische, hoe gecompliceerd ook. Samen komen we tot de beste oplossing.

Tandwielkasten Spruit
tandwielkasten-1.jpg

Van standaard oplossingen tot maatwerk

Die oplossing spuit soms voor uit het bestaande standaard assortiment van de merkleveranciers waarmee we samenwerken. Vanuit onze expertise berekenen we onafhankelijk welke optie de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt. Waar gewenst passen we bestaande tandwielkasten in onze werkplaats aan. Onze engineers dragen in de vorm van 3D-design en –simulaties bij aan de realisatie van onze specials. Op basis van gedeelde kennis en klantspecificaties realiseren we technische tekeningen als blauwdruk voor uniek maatwerk. Waar te vervangen tandwielkasten niet meer standaard leverbaar zijn, maken we een exacte kopie die de prestaties van het origineel evenaart of zelfs overtreft.

We laten tandwielkasten zorgeloos draaien bij maximale levensduur

Van stipte levering van onderdelen tot het ontwerp en de samenstelling en realisatie en van complete tandwielkasten, in een grote diversiteit aan toepassingen en vermogensklassen, we hebben er de kennis en vaardigheid voor in huis. En we maken onze ontzorgbelofte compleet met inspecties, reparaties, smeringsadviezen en onderhoudsservices. Bovendien staan we je met raad en daar terzijde bij de inrichting van geavanceerde monitoringsystemen voor preventief onderhoud en systematische kwaliteitscontrole. Voor iedere oplossing die bijdraagt aan zorgeloos draaien bij een maximale levensduur staan onze specialisten in de stationairstand.

kwaliteit-aandrijftechniek.jpg

Maatwerk in tandwielkasttechniek nodig?

Onze experts delen graag hun kennis

Als engineering- en servicepartner in aandrijftechniek hebben we alles in huis om je productiefaciliteiten met maatoplossingen te optimaliseren. Bespreek je technische uitdaging met onze adviseurs. Gebruik de kennis en vindingrijkheid van onze engineers om tot het beste resultaat te komen. Met berekeningen en 3D-tekeningen laten we zien wat mogelijk is. En wat we bedenken zetten we in elkaar, in ons eigen bewerkingscentrum. Met excellent maatwerk laten we industrieën beter draaien.

Kennisbank tandwielkasten

Onze experts delen graag hun kennis

Een tandwielkast is een mechanisch apparaat voor het aanpassen van het toerental. Met een set tandwielen of wormwielen worden het toerental en de draairichting beïnvloed. In de meeste gevallen wordt het aantal omwentelingen gereduceerd en stijgt het koppel. In de aandrijftechniek worden haakse tandwielkasten vaak gebruikt om een roterende beweging haaks verder te leiden.

Hiervoor is een aantal factoren van belang:

  • Wat is de toepassing van de aandrijving?
  • Wat zijn de radiale en axiale krachten?
  • Wat zijn de bedrijfsomstandigheden?
  • Wat is het koppel?
  • Wat is de service factor?
  • Wat is de massatraagheid?
  • Hoeveel speling mag de aandrijving hebben?
  • Rechte of schuine vertanding?
  • Rechte of haakse tandwielkast?
Liever een partner die meedenkt over service en onderhoud en het verlengen van de levensduur van tandwielkasten?
Tom Rijkes
Tom Rijkes Expert Tandwielkasten