Lagers

Expertises Lagers
Daag ons gerust uit. Van elke bestaande kogellager of rollager kennen we de kwaliteiten en montage- en onderhoudsspecificaties
lagers, riemen

Een elektrische fiets of de aanvoerstraat van een vuilverbrandingscentrale, supersonische rolschaatsen of een innovatieve fruitverpakkingsrobot, ze hebben één aspect gemeen. Zonder de juiste lagers vallen ze stil. En ‘stilvallen’ is precies wat je tot een minimum moet beperken in de huidige, sterk concurrerende productieomgeving. Verzeker je van een partner in aandrijftechniek die het internationale aanbod van industriële lagers snel toegankelijk en inzichtelijk maakt en daar een dimensie aan toevoegt. We tekenen voor een technisch advies, vakkundige montage en een waterdicht service- en onderhoudssysteem.

Kogellagers, rollagers, tonlagers, onze specialisten kennen elke soort en elk type. Zelfs bij onvolledige informatie en productcodes hebben we op elke vraag een passend antwoord. Dat is een kwestie van specialistische productkennis. Die koppelen we aan een diep inzicht in productieprocessen en aandrijftechniek in zijn totaliteit. Voor ons is een lager geen gaaf stalen kogeltje, maar een cruciaal element in industriële productiefaciliteiten die volcontinu op hun toppen moeten presteren.

Onze specialisten zijn op een eigenzinnige manier gedreven. Ze willen letterlijk alles weten over de specifieke aandrijftechniek waarover ze adviseren. Bovendien willen ze achterhalen wat kritische klanten van specifieke producten verwachten, of er betere alternatieven zijn, en hoe we onze klanten als allround partner in aandrijftechniek kunnen ontzorgen.

Van groefkogellagers tot rollagers en glijlagers, van lagerblokken en lagerhuizen tot seals en borgringen, we brengen objectief in kaart hoe de juiste lagertechniek en service bijdragen aan het succes van onze klanten’

De wereld van industriële lagers wordt door een aantal topmerken gedomineerd. SKF, sterk vertegenwoordigd in ons assortiment, is een van die gerenommeerde merken. Maar als onafhankelijke specialist en adviseur, kijken we niet primair naar grote namen. We zoeken naar passende oplossingen die de beste prijs-prestatieverhouding garanderen. Daarom voeren we niet alleen SKF in ons assortiment, maar doen we ook intensief zaken met premium merken als Timken, NSK en INA. We luisteren naar onze klanten, brengen de situatie en prestatie-eisen in kaart, en onderbouwen onze voorkeur. Dat doen we ongebonden en op basis van veertig jaar ervaring in aandrijftechniek.

 

kwaliteit-aandrijftechniek.jpg

Perfecte montage en systematisch onderhoud

Snel die ene kogel- of rollager leveren is essentieel. We hebben aan één woord of een simpele specificatie genoeg. Onze lijnen met internationale topfabrikanten zijn kort, onze distributie in de Benelux is efficiënt. En we beschikken over een ervaren en flexibel team van hoog opgeleide technici die borg staan voor een snelle en perfecte montage en preventief, systematisch onderhoud. Daarbij zetten we samen met onze merkleveranciers in toenemende mate digitale monitoringstechnieken in.

Vacature

Engineering in aandrijftechniek – meer dan de som der delen

We laten niets aan het toeval over. Omdat we alle expertise in aandrijftechniek in eigen huis hebben, beschikken onze engineers over inzicht in de samenhang. En over de technologie om op gevalideerde wijze vast te stellen welke lagers in welke configuratie de beste prestaties leveren.

Met specialistische software (Inventor) en ingenieuze 3D-simulaties laten we calculaties los op kwalitatieve factoren als levensduur, belastingcapaciteit, vervangbaarheid en lifecycle en maintenance management. In co-creatie met onze vaste merkleveranciers creëren we klantspecifieke oplossingen. Bij de revisie van tandwielkasten, bij klanten op locatie of in onze gespecialiseerde werkplaats, leggen we de lagers onder een vergrootglas en brengen we verbeterkansen in beeld. Als partner in aandrijftechniek gaan we voor een uitkomst die de som der delen overstijgt.

engineering-1.jpg

Maatwerk in lagertechniek nodig?

Als engineering- en servicepartner in aandrijftechniek hebben we alles in huis om je productiefaciliteiten met maatoplossingen te optimaliseren. Bespreek je technische uitdaging met onze adviseurs. Gebruik de kennis en vindingrijkheid van onze engineers om tot het beste resultaat te komen. Met berekeningen en 3D-tekeningen laten we zien wat mogelijk is. En wat we bedenken zetten we in elkaar, in ons eigen bewerkingscentrum. Met excellent maatwerk laten we industrieën beter draaien.

Kennisbank lagers

Onze experts delen graag hun kennis

Een lager vangt de belasting in een constructie d.m.v. een roterende, lineaire of oscillerende beweging op. Lagers zijn onder te verdelen in drie hoofdgroepen: wentellagers, glijlagers en lineair lagers. Wentellagers bestaan in de regel uit een binnenring, buitenring, wentellichamen (kogels, naalden, rollen) en een kooi. Verder zijn sommige lagers voorzien van vet en een afdichting. Ook worden bepaalde types wentellagers compleet met huis aangeboeden (Y blokken).

Dit is afhankelijk van:

 1. De belasting. Radiale, axiale of gecombineerde belasting.
 2. De bedrijfsomstandigheden. Deze kunnen van grote invloed zijn op de prestaties en levensduur. (extreme temperaturen, trillingen, corrosieve omstandigheden etc.)
 3. De nauwkeurigheid. Precisielagers hebben een hoge omloopnauw-keurigheid, waardoor ze minder trillingen en minder geluid veroorzaken.
 4. De beschikbare ruimte.
 5. Het toerental van de applicatie.
 6. Of er uitlijnfouten gecompenseerd moeten worden.
 7. Of er geïntegreerde afdichtingen nodig zijn.
 8. De specifieke toepassing.
 1. groefkogellager
 2. hoekcontactkogellager
 3. tweerijig zelfinstellend kogellager
 4. cilinderlager
 5. naaldlager
 6. kegellager
 7. tweerijig tonlager
 8. carb lager
 9. kogeltaatslager
 10. cilindertaatslager
 11. naaldtaatslager
 12. tontaatslager
Liever heldere argumenten bij vragen over lagers, montage, smeringen, seals of specialistisch lager gereedschap? Leg je vraag voor aan onze specialisten.
lagers, riemen