Lagers en afdichtingen

Expertises Lagers en afdichtingen

Lagers zijn onmisbaar voor veel apparatuur die bewegende onderdelen hebben. Lagers zorgen ervoor dat de wrijving, slijtage en energieverlies tussen de bewegende delen zo laag mogelijk zijn. Zo verlengen ze de levensduur en verbeteren ze de prestaties van de machine.

Kogellagers, rollagers, tonlagers, onze specialisten kennen elke soort en elk type. Zelfs bij onvolledige informatie en productcodes hebben we op elke vraag een passend antwoord. Dat is een kwestie van specialistische productkennis. Die koppelen we aan een diep inzicht in productieprocessen en aandrijftechniek in zijn totaliteit. Voor ons is een lager een cruciaal element in industriële productiefaciliteiten die volcontinu op hun toppen moeten presteren.

Verschillende soorten lagers

Er zijn verschillende soorten lagers, zoals kogellagers, wentellagers, rollagers, glijlagers, enz. Elk type heeft zijn eigen kenmerken, voordelen en toepassingen. Het kiezen van het juiste type is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de belasting, de snelheid, de temperatuur, de ruimte, de montage en het onderhoud.

Uw leverancier van lagertechniek

Als u op zoek bent naar een betrouwbare leverancier van lagers, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden u een ruim assortiment van hoogwaardige lagers van bekende merken zoals NSK, FAG, INA, TIMKEN, SKF. Wij leveren snel en voordelig alle soorten en maten lagers voor elke toepassing. Of u nu lagers nodig heeft voor machines, voertuigen, kranen, windturbines, of liften, wij hebben ze op voorraad of kunnen ze voor u bestellen.

Van groefkogellagers tot rollagers en glijlagers, van lagerblokken en lagerhuizen tot seals en borgringen, we brengen objectief in kaart hoe de juiste lagertechniek en service bijdragen aan het succes van onze klanten’
Lagers-tandwielkast.jpg
Lagers-tandwielkast-detail.jpg

Meer weten over lagertechniek?

Wilt u meer weten over lagertechniek? Neem dan gerust contact met ons op of kijk even verder op de website. Wij helpen u graag met al uw vragen en wensen op het gebied van lagertechniek.

lager-detail-2-scaled.jpg
Lager-detail-scaled.jpg

Engineering in aandrijftechniek

We laten niets aan het toeval over. Omdat we alle expertise in aandrijftechniek in eigen huis hebben, beschikken onze engineers over inzicht in de samenhang. En over de technologie om op gevalideerde wijze vast te stellen welke lagers in welke configuratie de beste prestaties leveren.

Met specialistische software (Inventor) en ingenieuze 3D-simulaties laten we calculaties los op kwalitatieve factoren als levensduur, belastingcapaciteit, vervangbaarheid en lifecycle en maintenance management. In samenwerking met onze vaste merkleveranciers creëren we klant specifieke oplossingen. Bij de revisie van tandwielkasten, bij klanten op locatie of in onze gespecialiseerde werkplaats, leggen we de lagers onder een vergrootglas en brengen we verbeterkansen in beeld. Als partner in aandrijftechniek gaan we voor de best mogelijke oplossing.

engineering-1.jpg

Maatwerk in lagertechniek nodig?

Als engineering- en servicepartner in aandrijftechniek hebben we alles in huis om je productiefaciliteiten met maatoplossingen te optimaliseren. Bespreek je technische uitdaging met onze adviseurs. Gebruik de kennis en vindingrijkheid van onze engineers om tot het beste resultaat te komen. Met berekeningen en 3D-tekeningen laten we zien wat mogelijk is. En wat we bedenken zetten we in elkaar, in ons eigen bewerkingscentrum. Met excellent maatwerk laten we industrieën beter draaien.

Kennisbank lagers

Onze experts delen graag hun kennis

Een lager vangt de belasting in een constructie d.m.v. een roterende, lineaire of oscillerende beweging op. Lagers zijn onder te verdelen in drie hoofdgroepen: wentellagers, glijlagers en lineair lagers. Wentellagers bestaan in de regel uit een binnenring, buitenring, wentellichamen (kogels, naalden, rollen) en een kooi. Verder zijn sommige lagers voorzien van vet en een afdichting. Ook worden bepaalde types wentellagers compleet met huis aangeboeden (Y blokken).

Dit is afhankelijk van:

 1. De belasting. Radiale, axiale of gecombineerde belasting.
 2. De bedrijfsomstandigheden. Deze kunnen van grote invloed zijn op de prestaties en levensduur. (extreme temperaturen, trillingen, corrosieve omstandigheden etc.)
 3. De nauwkeurigheid. Precisielagers hebben een hoge omloopnauw-keurigheid, waardoor ze minder trillingen en minder geluid veroorzaken.
 4. De beschikbare ruimte.
 5. Het toerental van de applicatie.
 6. Of er uitlijnfouten gecompenseerd moeten worden.
 7. Of er geïntegreerde afdichtingen nodig zijn.
 8. De specifieke toepassing.
 1. groefkogellager
 2. hoekcontactkogellager
 3. tweerijig zelfinstellend kogellager
 4. cilinderlager
 5. naaldlager
 6. kegellager
 7. tweerijig tonlager
 8. carb lager
 9. kogeltaatslager
 10. cilindertaatslager
 11. naaldtaatslager
 12. tontaatslager