Technische berekeningen

Technische berekeningen
Keuzes maken in aandrijftechniek luistert nauw. Objectieve technische berekeningen bieden houvast.

Deskundige technische berekeningen betalen zich altijd uit.

Machines, productiestraten en transportbanden moeten probleemloos draaien. Storingen kosten direct geld, te snelle slijtage en onvoorzien onderhoud drukken de winstgevendheid. Snel bestellen vanuit een online catalogus lijkt efficiënt, maar technische berekeningen winnen het altijd. Als alle afzonderlijke aandrijfcomponenten optimaal moeten samenwerken en lang mee moeten gaan, vraagt het keuzeproces om inzicht en aandacht. Onze specialisten verdiepen zich in de productiecriteria, toetsen het aanbod aan je programma van eisen en rekenen alle aspecten door. Dat scheelt je organisatie veel tijd en biedt zekerheid over het eindresultaat.

Levensduurprognose, gekoppeld aan onderhouds- en smeeradvies

Of het nu gaat om aandrijfkettingen, tandriemen, V-snaren, koppelingen, axiaallagers of spanwielen, alle eigenschappen en potentiële gebruiksfactoren zijn te berekenen. We stellen met grote nauwkeurigheid vast welke sterkte vereist is om vroegtijdige vermoeiing te vermijden. Of welke kwaliteit bij welke druk en wrijving minimale slijtage zal vertonen en met welke oplossing je binnen de maximale verlengingsmarge blijft. Voor elk onderdeel stellen we desgewenst een levensduurprognose op, gekoppeld aan een gebruiks-, onderhouds- en smeeradvies. Ook adviseren we op basis van berekeningen over de gewenste spanning en afstelling. Onze monteurs staan klaar om daar op locatie deskundig uitvoering aan te geven.

deskundige technische berekeningen, gebaseerd op machinebouwkundige kennis en specialistische calculatieprogramma’s voor aandrijftechniek, leveren altijd winst op. Een te licht uitgevoerde ketting bijvoorbeeld, scheelt op korte termijn in de kosten, maar vreet op de lange termijn geld door productie-uitval, extra onderhoud en vroegtijdige slijtage. Zo sloeg bij een staalbedrijf de aanvoerband met regelmaat vast. De aandrijfketting bleek berekend op de gemiddelde belasting. Een nieuw berekeningen op basis van de piekbelasting resulteerde in een advies om een zwaardere aandrijfketting toe te passen. De investering verdiende zichzelf terug.

DSC00899-scaled.jpg

Rollenketting, tandriem, of tandwielkast, met gedegen technische berekeningen sta je sterker

Voor iedere productgroep hanteren we specifieke rekenprogramma’s. Een extra voordeel is dat we voor alle componenten ervaren specialisten in huis hebben. Zo combineren we technische calculaties met persoonlijke klant- en praktijkkennis voor een advies op maat uit. En als het bestaande merkaanbod niet optimaal op de criteria aansluit, realiseren we met de inzet van onze eigen engineers en bewerkingsspecialisten een klantspecifieke oplossing. Een rollenketting of speciale kettingwielen, V-snaren, tandwielen op maat of tandwielschijven, een miniatuurkoppeling, slipkoppeling of een tandwielkast in een aangepaste behuizing, een deskundige technische berekening neemt veel kopzorgen weg.

Een aandrijfriem of –ketting moet tijdens het productieproces zo min mogelijk ‘pijn’ lijden. Daar kun je specifieke criteria voor opstellen, gerelateerd aan de productie- en bedrijfsomstandigheden, de temperatuur waaraan materialen door wrijving bloot komen te staan, de minimale belastbaarheid, de vereiste nauwkeurigheid, en nog veel meer. Bij ons gaan al die factoren bij wijze van spreken in een trechter. De technische berekening die daar uitrolt is een stevige basis voor een betrouwbare voorselectie.

Liever tijd en kennis investeren in innovatie en procesoptimalisatie dan in een gecompliceerde, specialistische berekening voor een aandrijfketting?

Technische berekeningen
Technische berekeningen