Over ons

Over ons

Hoe kies je de best presterende vervangende componenten voor je aandrijfsysteem? Hoe bereken je de levensduur en wat gaat het onderhoud kosten? Welke innovaties in aandrijftechniek helpen bij het optimaliseren van de productie? Leg je vragen voor aan onze specialisten. Meer expertise en gedrevenheid vind je niet als het gaat om industriële aandrijftechniek. Meer weten over Spruit?

Bij Spruit aandrijftechniek, gevestigd in Alkmaar en actief in de Benelux, praat je met enthousiaste specialisten die bekend zijn met de hoge industriële productienormen. Die kennis vertalen we in doelmatige oplossingen in aandrijftechniek, in de volle breedte van het vakgebied. Van robuuste tandwielkast voor intensief gebruik tot tandwielen, klantspecifieke kettingen, rollagers of die ene miniatuurkoppeling, we adviseren, leveren, rekenen en tekenen, smeren, repareren en optimaliseren. Om kort te gaan: Samen zorgen we dat je productiefaciliteiten veilig en op vol vermogen draaien en in topconditie blijven.

Als partner in aandrijftechniek zorgen we dat je productiefaciliteiten op vol vermogen draaien en in topconditie blijven.

Van aankoop- en montageadvies tot engineering en service & onderhoud

Je kunt bij ons terecht voor een deskundig aankoop- of optimalisatieadvies over nét dat ene onderdeel, maar ook voor de realisatie van een compleet aandrijfsysteem – van engineering tot inbedrijfstelling en periodiek onderhoud. Als betrokken partner in aandrijftechniek luisteren we naar onze klanten. We kijken en bespreken op de werkvloer wat beter kan en maken alle stukjes van de puzzel passend. In een bestektekening, op het scherm, in 3D, én in ons bewerkingscentrum of bij klanten op locatie.

Persoonlijke gedrevenheid, de hoeksteen van Spruit aandrijftechniek

Hoe breng je kracht en energie over op draaiende onderdelen die complete fabrieks- en productielijnen in beweging zetten? Hoe zorg je dat stalen onderdelen onder alle omstandigheden soepel blijven lopen en bestand zijn tegen hitte, wrijving en druk? Met die vragen als inspiratiebron richtte Jan Spruit in 1981 Spruit Transmissies op.

Vanuit zijn persoonlijke gedrevenheid wist Jan Spruit hechte relaties aan te knopen met toonaangevende merkleveranciers van aandrijfkettingen en –riemen, koppelingen, lagers en tandwielkasten. Al snel begreep Jan Spruit dat de markt behoefte had aan meer dan een deskundige en efficiënte leverancier. Hij gaf de juiste draai aan zijn marktstrategie. Spruit aandrijftechniek groeide uit tot kennis- en adviesbedrijf en geldt voor een nog steeds groeiend aantal industriële klanten als dé partner in aandrijftechniek.

Pieter van Wijnsberge MD van Spruit - over ons
Pieter van Wijnsberge, Managing Director Spruit Aandrijftechniek B.V.

Benelux-specialist in wereldwijde setting

In 2014 krijgt de goed draaiende onderneming een extra impuls dankzij de belangstelling van Axel Johnson International, een van oorsprong Zweedse industrieconcern met wereldwijde vertakkingen. Sindsdien is Spruit aandrijftechniek een van de raderen in een conglomeraat van meer dan 120 bedrijven in 28 landen. Axel Johnson International draait een jaaromzet van ruim € 1 miljard en groeit nog steeds door succesvolle, strategische acquisities in industriële nichemarkten.
De plek in het internationale netwerk realiseerde in meer arm- en slagkracht. Spruit aandrijftechniek bleef zijn kennis- en serviceaanbod verbreden en verdiepen om klanten optimaal te kunnen bedienen op het brede terrein van de industriële aandrijftechniek. De integratie van AHD Aandrijftechniek, in 2017, bracht belangrijke aanvullende specialismen met zich mee, zoals engineering en revisie van tandwielkasten.

De vijf pijlers onder ons allround partnership in aandrijftechniek

Spruit aandrijftechniek groeide uit van adviseur en leverancier in aandrijftechniek tot een allround dienstverlener die denkt in oplossingen. We hebben alle expertise in huis om machines en industriële installaties optimaal en zorgeloos te laten draaien. Aandrijftechniek is niet het doel, maar een cruciale aanjager van gecompliceerde distributie- en productieprocessen. Als technisch onderlegde gesprekspartner van topklanten in zowel de MRO- als O&M-markt dragen we bij aan een zo sterk mogelijke concurrentiepositie van de Europese industrie. Met als pijlers:

 1.  een unieke voorkeurspositie bij internationale topmerken die resulteert in stipte levering en onberispelijke fabrieksservice;
 2.  een team van adviseurs die hun productspecialisme koppelen aan inzicht in de onderlinge samenhang, wat resulteert in stevig onderbouwde, integrale
  adviezen;
 3.  een geavanceerde engineering divisie voor het uitvoeren van technisch denk-, reken- en tekenwerk, wat resulteert in ingenieuze oplossingen;
 4.  een goed geoutilleerd bewerkingscentrum met ervaren vakmensen, wat resulteert in aanpassingen, verbeteringen, complete revisies en de constructie van
  niet langer leverbare aandrijfsystemen;
 5.  een uniek service- en onderhoudsnetwerk, actief in de hele Benelux, wat resulteert in het snel oplossen van storingen, deskundige smeringsadviezen, ad
  hoc onderhoud en reparatie en periodiek onderhoud op basis van monitoring en meerjarenplanning.

Spruit aandrijftechniek is onderdeel van de wereldwijde industriële groep Axel Johnson International AB

Wil je weten wat we aandrijf technisch kunnen verbeteren?

Leg je vraag voor aan een van onze experts