Protorque

Expertises Protorque
Protorque® is een merknaam om te onthouden. In kwaliteit doet Protorque niet voor de marktleiders onder, maar de prijs is een wereld van verschil.
Expert Protorque

Bij Spruit zijn we trots op ons nieuwe private Label voor v-snaren koppelingen en kettingen, Protorque. Het is een uitgesproken premium label, ontwikkeld vanuit diepgaande kennis van industriële transmissie. Op dit moment bestaat het Protorque-assortiment uit hoogkwalitatieve V-snaren, tandriemen en koppelingen. De productie vindt plaats bij partnerbedrijven in China, wat de scherpe prijsstelling verklaart. Op zowel de engineering als fabricage zijn de hoogste Europese kwaliteits- en veiligheidsnormen van toepassing. Onze experts kijken kritisch mee. Onze klanten zijn enthousiast. De prestaties van Protorque aandrijftechnieken doen niet voor die van de marktleiders onder. En dat voor een aanschafprijs die beduidend lager ligt.

We zien in de praktijk dat industrieën behoefte hebben aan oplossingen die het prijsdictaat van de marktleiders doorbreken. Zonder concessies te doen aan de kwaliteit en veiligheid. Die oplossing heet Protorque. Onthoud die naam. Protorque staat voor topprestaties in industriële aandrijftechniek, met een optimale levensduur bij minimaal onderhoud. En doordat we mede-eigenaar zijn van de ontwerp- en productieprocessen, kunnen we binnen onze Protorque-productlijnen snel en flexibel maatoplossingen bieden die naadloos aansluiten op alle denkbare klantspecificaties. Met een uitzonderlijk gunstige prijs-kwaliteitsverhouding.

Resultaat van synergie in een innovatief netwerk

Hoe bieden we de Europese industrie topkwaliteit in aandrijftechniek en dragen we tegelijkertijd bij aan optimale kostenbeheersing die cruciaal is om wereldwijd concurrerend te blijven? Uit die vraag komt de ambitie voort om een eigen productlijn op de markt te brengen. De plannen kwamen in 2014 in een stroomversnelling. Sinds dat jaar maken we deel uit van Axel Johnson International. De synergie in dit kapitaalkrachtige en innovatieve netwerk zorgde voor een doorbraak en Protorque zag het levenslicht.

Protroque heeft de kwaliteit van een A-merk met een verrassend scherpe prijsstelling

De lat ligt hoog. Met engineering en fabricage van superieure aandrijftechniek verlegt Protorque de grenzen in innovatie. Met als doel: klanten helpen hun prestaties te verbeteren en kosten te verlagen met slim ontworpen, onderhoudsarme aandrijfcomponenten als V-snaren, tandriemen, koppelingen en – op termijn – rolkettingen. De inzet is dat we het assortiment stapsgewijs uitbreiden en verrijken. Dat doen we op basis van Europese expertise en kwaliteits- en veiligheidsstandaards en in co-makership met Chinese partnerbedrijven. Dankzij het netwerk van Axel Johnson International kunnen we hoge volumes realiseren, wat bijdraagt aan de vlijmscherpe prijsstelling.

riemen-kettingen.jpg

Protorque V-snaren en riemen

Protorque V-snaren en riemen bieden maximale betrouwbaarheid bij een hoog totaal aan draaiuren. Ze vragen weinig service en onderhoud en zijn geschikt voor vrijwel alle traditionele vormen van aandrijving. Het toepassingsgebied is breed: van pompen en compressoren tot intensief industrieel gebruik. Het veelzijdige assortiment biedt maximale flexibiliteit voor maatwerk. Speciale uitvoeringen in polyurethaan, een duurzaam en schoon alternatief voor rubber, zijn geschikt voor de productieomgeving waar smart en clean centraal staat. Denk aan food, robotica en verpakkingen, maar ook aan medische en optische instrumenten. Op basis van de bestaande situatie brengen we een gedegen advies uit, bedoeld om de productiefaciliteiten samen te optimaliseren.

Protorque koppelingen

Met een intensief en doorlopend engineering- en testtraject als kwaliteitsbasis brengen we onder de nieuwe merknaam Protorque een brede lijn koppelingen op de markt, met de nadruk op klauwkoppelingen. Al onze koppelingsproducten zijn gecertificeerd volgens de Europese ATEX-standaard. Ze zijn volledig uitwisselbaar met bestaande koppelingen uit het hoogste marktsegment, maar het prijsniveau ligt aanzienlijk lager. De levensduur is optimaal, ook bij extreem lage of hoge temperaturen en hoge druk. De hoge productkwaliteit en de kennis die onze specialisten nog dagelijks in de productiepraktijk opdoen, staan garant voor betaalbare maatoplossingen die bijdragen aan zorgeloze productieprocessen en een betere concurrentiepositie.

aandrijfketting.jpg

Protorque als economisch alternatief in aandrijftechniek

Als klant heb je terecht hoge verwachtingen van onze adviezen en oplossingen in aandrijftechniek. Die maken we ook met ons premium label voor honderd procent waar. Het zwaartepunt blijft liggen op de onafhankelijkheid van de technische adviezen die we uitbrengen. Maar als berekeningen van onze engineers aantonen dat Protorque-aandrijftechniek dezelfde prestaties oplevert voor minder geld dan andere A-merken, nemen we dit economische alternatief uiteraard in ons advies mee. We vertellen je met plezier wat de mogelijkheden zijn.

Ketting op maat laten maken bij Spruit aandrijftechniek Alkmaar

Riemen of kettingen op maat nodig?

Wij doen alle bewerkingen in huis

Als engineering- en servicepartner in aandrijftechniek hebben we alles in huis om je productiefaciliteiten met maatoplossingen te optimaliseren. Bespreek je technische uitdaging met onze adviseurs. Gebruik de kennis en vindingrijkheid van onze engineers om tot het beste resultaat te komen. Met berekeningen en 3D-tekeningen laten we zien wat mogelijk is. En wat we bedenken zetten we in elkaar, in ons eigen bewerkingscentrum. Met excellent maatwerk laten we industrieën beter draaien.

Liever minder geld besteden aan aandrijfoplossingen die aantoonbaar net zo goed presteren als de bekende A-merken? Het economische alternatief heet Protorque.
Expert Protorque