Industriële remmen

Expertises Industriële remmen
Schijfremmen, magneetremmen, trommelremmen. Van inspectie en onderhoud tot optimalisatie, samen zorgen we dat het werkt.
Tom Rijkes
Tom Rijkes Expert Industriële remmen

Wat draait, de wielen van een auto of trein, de bladen van een windturbine, of de tandwielen van je aandrijfsysteem, moet je kunnen afremmen of tot stilstand brengen. Dat kan een kwestie van precisie zijn, afremmen om snelheden te temperen, of van urgentie en veiligheid. Inspectie, onderhoud en tijdige vervanging van industriële remmen zijn niet alleen essentieel voor de veiligheid van medewerkers en producten, maar ook voor de continuïteit van je bedrijfsvoering.

Industriële remmen spreekt niet tot de verbeelding, want machines en productiestraten moeten op de eerste plaats draaien. Afnemers dulden geen uitstel, concurrenten liggen op de loer, aandeelhouders zien graag rendement op hun investering. Alleen als het écht niet anders kan gaat de rem erop. Maar dan moet het remsysteem ook precies doen waar het voor gemaakt is. Daar moet je in de productieomgeving blind op kunnen varen.
Remtechniek, periodieke kwaliteitscontrole en preventief onderhoud… zie het maar als een APK.

Industriële remmen zijn veelal onderdeel van een ingenieus fail-save-systeem. Doet zich binnen het productieproces een risicovolle situatie voor, dan valt de aandrijving acuut stil. Dit voorkomt gevaarlijke situaties op de werkvloer en minimaliseert het risico op schade aan kapitaalintensieve machines en installaties. Daarom zijn periodieke inspecties een must, bij voorkeur als vast onderdeel van een kwaliteits- en onderhoudsprogramma. Zie het maar als een APK. Door service en onderhoud aan onze specialisten uit te besteden, weet je zeker dat je productiemiddelen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen voldoen.

Reparatie en vervanging van alle merken, ook als het origineel niet meer leverbaar is

Maar wat als de remtechniek vervangen moet worden en de onderdelen niet meer bij je machinefabrikant verkrijgbaar zijn? Ook daar hebben we een passende oplossing voor. Onze diepgaande kennis van aandrijftechniek in zijn totaliteit en van het wereldwijde aanbod van componenten staat garant voor een passend alternatief. Waar nodig maken we in onze eigen werkplaats een kopie die het origineel overtreft. Onze monteurs bouwen het nieuwe remsysteem op locatie in, testen de werking, en brengen een smeer- en onderhoudsadvies uit.

Ook remtechniek draagt bij aan productieoptimalisatie

Industriële remmen kunnen ook onderdeel zijn van de bestuurbaarheid van het totale productieproces, waarin flexibiliteit een factor van toenemend belang is. Product- en/of seriewisselingen kunnen om aanpassingen in de aanvoer- of productiesnelheid vragen. Vooral bij transportbanden speelt de remtechniek hierin een sleutelrol. De praktijk leert dat kleine aanpassingen grote voordelen kunnen hebben voor onder meer de nauwkeurigheid, de levensduur of de kosten die samenhangen met smering en onderhoud. Onze engineers voeren desgewenst technische berekeningen uit en laten met simulaties zien hoe verbeteringen in bestaande remtechnieken bijdragen aan het optimaliseren van de productie en reduceren van de kosten.

Uit voorraad of maatwerk, onze service in remtechniek kent geen grenzen

Bij elke vervangingsvraag scannen we het aanbod op de beste prijs-prestatienorm, gerelateerd aan specifieke productie- en veiligheidseisen. Van schijfremmen tot direct action en rail brakes, van trommelremmen tot magneetremmen, van remklauwen tot complete remsystemen voor windturbines, we maken het aanbod inzichtelijk en brengen de sterke en minder sterke punten per product in kaart. We hebben direct toegang tot alle belangrijke internationale merken. Als preferred partner van ATV Brakes leveren we snel en adequaat in co-creatie met de fabrikant maatoplossingen. Overal in de Benelux staan gekwalificeerde monteurs klaar voor inspecties, reparaties, onderhoud en snelle en deskundige vervanging.

Liever honderd procent veiligheid voor je mensen, je producten en je kapitaalintensieve productiemiddelen? Laat je niet afremmen.
Tom Rijkes
Tom Rijkes Expert Industriële remmen