Revisie of reparatie: wat is het verschil?

Home Revisie of reparatie: wat is het verschil?

Revisie houdt in dat alleen de defecte onderdelen van een machine worden vervangen of gerepareerd, zodat de machine weer functioneert. Dit is gericht op het oplossen van het specifieke probleem waardoor de machine niet werkt. Revisie van een machine gaat echter een stap verder. Bij revisie worden niet alleen kapotte onderdelen vervangen, maar ook onderdelen die nog functioneren, maar mogelijk binnenkort problemen kunnen veroorzaken. Elke component van de machine wordt grondig gecontroleerd en indien nodig aangepast of vervangen. Na een revisie functioneert de machine weer bijna als nieuw en heeft een verlengde levensduur. Wij van Spruit kunnen u hierin helpen.

Daarom is revisie belangrijk!

  • het is duurzaam en helpt de levensduur van de machines verlengen.
  • betrouwbaarheid. de gereviseerde machine loopt weer als nieuw. Dast is weer goed voor het productieproces.
  • storingen voorkomen: je voorkomt ze met een revisie.
  • besparen op de kosten; het is goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe machine.
  • veiligheid; voorkom onveilige situaties van machines met oudere onderdelen

Wat kost een revisie?

Uiteraard wilt u op voorhand weten waar u aan toe bent. Daarom geven we altijd een indicatie van de kosten. Bij complexe projecten is het soms lastig om alles precies te voorspellen, en kunnen er onvoorziene omstandigheden optreden. Samen bespreken we de beschikbare tijd en hoeveel mensen er nodig zijn. Zo heb je inzicht in de werkzaamheden en kosten. We beginnen met de meest urgente taken en kunnen indien nodig snel extra personeel inzetten. Het doel is om de machine binnen de afgesproken tijd weer volledig operationeel te krijgen.

Wanneer een machine langdurig of intensief in gebruik is, kan revisie vaak een slimmere keuze zijn dan vervanging. Wij staan klaar om je te adviseren bij het maken van de juiste beslissing. Als revisie de voorkeur heeft, voeren wij een grondige inspectie en renovatie uit: lagers, kettingen en andere bewegende delen worden zorgvuldig vervangen en getest. Na deze revisie presteert je machine weer optimaal, en met regelmatig onderhoud gaat deze nog vele jaren mee.

revisie of onderhoud