Engineering

Engineering
Innovatie en optimalisatie van productieprocessen? Als partner in aandrijftechniek delen we onze expertise in engineering met zowel machinebouwers als eindgebruikers

Zowel machinebouwers als eindgebruikers kijken permanent naar mogelijkheden om industriële processen te verbeteren. Automatisering, robotica, AI, de ontwikkelingen volgen elkaar in een straf tempo op. Dat geldt ook voor de aandrijftechniek. Hoe combineer je de beste afzonderlijke aandrijfcomponenten tot een integraal aandrijfsysteem dat bijdraagt aan een betere productiviteit? Bespreek het met onze specialisten in engineering.

Engineering gaat over oplossingen bedenken, over actief meedenken met je klanten, aan de voorkant. Wat kan beter? Hoe verdient je klant zijn investering snel terug? Welke innovaties voegen waarde toe aan bestaande installaties en productielijnen? Doordat we al veertig jaar thuis zijn in aandrijftechniek en veel industriële processen van binnenuit kennen, realiseren we binnen de planning en budgettaire kaders oplossingen die je verwachtingen overtreffen.

‘Onze uitdaging? Een zorgeloze overdracht van kracht en beweging.’

Onze onderneming is verankerd in de industriële transmissietechniek. Waar een krachtig samenspel van motoren, aandrijfkettingen, koppelingen en assen de economie aanjaagt, zijn onze ingenieurs in hun element. Een zorgeloze overdracht van kracht en beweging, onder alle omstandigheden, is onze uitdaging. Daar zetten we onze vakkennis en ons oplossend vermogen graag voor in.

Kettingen, tandriemen, V-snaren, lagers, we kunnen je precies vertellen wat de sterke en minder sterke punten zijn

We kennen alle componenten die in de industriële aandrijftechniek essentieel zijn. Van alle soorten, maten en kwaliteiten kettingen, tandriemen en V-snaren, lagers en seals, klembussen en spanwielen, koppelingen en tandwielkasten weten we snel te vertellen wat de sterke en minder sterke punten zijn. En vooral: hoe die zich verhouden tot zeer specifieke productie-eisen en –omstandigheden. Want die kennen onze engineers als geen ander.

OEM of MRO, onze engineers laten je zien wat werkt

Zowel de OEM- als de MRO-markt ondersteunen we met integrale technische adviezen over alle voorkomende aandrijfvraagstukken. Klanten kunnen rekenen op een van a tot z doordacht voorstel, waarin rekening is gehouden met zowel economische als milieutechnische factoren. Elk engineeringadvies is klantspecifiek, toegespitst op concrete productie-, veiligheids- en kostencriteria, met inbegrip van onderhoudsspecificaties en levensduurprognoses.

Krachtige engineeringsoftware

De toepassing van de meest recente technische berekeningsprogramma’s voor elke productgroep staat garant voor optimale configuraties. Binnen het totale engineeringtraject voeren we betrouwbare berekeningen uit van torsietrillingen, aan de hand van klantspecificaties of normeringen van keuringsbureaus als API (671), Lloyds, NEN en DNV.

Meekijken en meesturen, dat is partnership in aandrijftechniek

Onze klanten betrekken we nauw bij het engineeringproces, desgewenst in elke fase. De toepassing van de meest moderne ontwerptools die in het brede Inventor-3D CAD-softwarepakket beschikbaar zijn, maakt wat we doen inzichtelijk en deelbaar, ook online. We dagen klanten uit om actief met het proces mee te kijken en te denken en bieden de gewenste flexibiliteit om bij te sturen. Dat doen we vanuit onze missie om voor onze klanten het beste resultaat te bereiken, een oplossing die op de productievloer zorgeloos en storingsvrij uren draait.

Wat we bedenken kunnen we ook maken

Je kunt onze engineeringservices inroepen voor bepaalde onderdelen van de aandrijftechniek, maar ook voor de samenstelling van een compleet aandrijfsysteem, opgebouwd uit bijvoorbeeld een motor, tandwielkast, rem, tandriem of V-snaar en alle bijpassende koppelingen en andere toebehoren, inclusief de behuizing. En het bijzondere is dat we de producten, middelen en technici in huis hebben om wat we berekenen en tekenen ook daadwerkelijk op maat te maken, in eigen huis of op locatie.