• Premium producten
  • Engineering en Services
  • In-house bewerkingscentrum
Aandrijfriemen v snaren en tandriemen

Aandrijfriemen

Een riemaandrijving brengt vermogen over tussen twee evenwijdige assen door middel van een riem. De riem loopt over schijven die op de assen zijn gemonteerd, zoals v-snaarschijven of tandriemschijven, ook wel (timing belt) pulleys of poelies genoemd.

Uitgebreid assortiment aandrijfriemen

Ons assortiment in aandrijfriemen bestaat onder andere uit v-snaren, v-snaarschijven, tandriemen, tandriemschijven (ook wel tandriempulleys) poly-v riemen en -schijven, klemplaten, vlakke riemen, meetapparatuur en rondsnaren. Wij leveren premium merken als ContiTech, Megadyne, Bando, Fenner Drives en Gates.

Tandriemen en tandriemschijven

Tandriemen

Onze ruime voorraad omvat zowel eindloze als eindige tandriemen, in verschillende materialen zoals PU en rubber, met stalen-, RVS- of kevlar (aramide) trekkoorden en ook alle aanverwante componenten zoals tandriemschijven. Natuurlijk verkrijgbaar in de gangbare types, zoals HTD, STD en inch maten als MXL, XL, L en H. Afwijkende breedtes snijden we zelf van de wikkel en afwijkende lengtes kunnen we indien gewenst lassen, vaak dezelfde dag nog. Ook voor tandriemen met speciale oplage ben je bij ons aan het juiste adres

V-snaren specialist

De v-snaren specialist

Als partner van Continental levert Spruit Transmissies de complete range aan aandrijfriemen, van ommantelde v-snaren geschikt voor barre omgevingsomstandigheden en openflank v-snaren voor maximale krachtoverbrenging, tot variatorriemen voor variabele overbrenging ratio's. Continental v-snaren zijn uitmuntende aandrijfelementen voor een veelheid aan toepassingen. Naast Continental leveren wij ook merken als Megadyne, Bando, en Gates. Speciale, niet standaard uitvoeringen zijn op aanvraag leverbaar.

Offerte aanvragen

Snel een offerte? Mail ons het betreffende product en de aantallen en u ontvangt zo spoedig mogelijk een vrijblijvende offerte van ons.

Aandrijfriemen partnerships en fabrikanten

Partnerships en fabrikanten

Voor elke productgroep hebben wij minstens één officieel partnerschap met een toonaangevende fabrikant. In het geval van aandrijfriemen zijn dat Continental en Megadyne. Spruit Transmissies is dé officiële verkoop- en distributie partner van deze fabrikanten. Voordelen van deze partnerships zijn dat wij snel kunnen schakelen indien wij een product niet op voorraad hebben. Verder mogen wij altijd gebruik maken van de expertise van onze partners waardoor we de toegang hebben tot de laatste innovaties en op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen.

ONZE PARTNERS
Riemaandrijving Engineering en advies

Engineering en advies

Spruit Transmissies levert niet alleen topkwaliteit producten, wij zijn ook dé partner voor engineering en advies. Van engineering van de riemaandrijving tot objectief advies van onze experts en van berekeningen tot certificaten. Zo leveren wij altijd de beste klantspecifieke oplossing voor elk aandrijftechnische probleem. Alles om organisaties in beweging te houden én kosten te laten besparen.

ENGINEERING EN SERVICES
Tandriemen op maat

Tandriemen op maat

Vandaag of morgen een gelaste tandriem nodig in een niet standaard lengte of tandriemen in een niet standaard breedte? Wij maken tandriemen op maat. In ons bewerkingscentrum lassen of snijden we riemen tot een lengte van 7.000mm. Is er een eindige tandriem nodig in een specifieke lengte? In de meeste gevallen leveren we dit direct uit voorraad. Verder zijn wij met onze toonaangevende partners in staat om riemen te leveren met een speciale bekleding om zo volledig aan de uw wensen te voldoen.

ONS MAATWERK
 

Spruit Transmissies - partner van Continental en Megadyne

 

We take the lead: premium producten uit voorraad, specialistische technische kennis, een in-house bewerkingscentrum, engineering en servicemonteurs voor onderhoud van uw machines, ook op locatie. 

 

We make it easy: single-sourcing en 24/7 bereikbaarheid, wat u voordelen biedt als minimale downtime, continuïteit,  integrale kostenverlaging in uw supply chain en een verbetering van uw concurrentiepositie. 

 

Bijna 40 jaar ervaring én Axel Johnson International als moederbedrijf, maken Spruit Transmissies tot een stabiele partner. We move you forward. 

MEER OVER ONS
Naar boven