• Premium producten
  • Engineering en Services
  • In-house bewerkingscentrum
Kettingaandrijving met rollerkettingen en transportkettingen

Kettingaandrijving

Een kettingaandrijving brengt vermogen over tussen twee evenwijdige assen en bestaat uit twee (of meerdere) kettingwielen die met elkaar verbonden zijn door een ketting. Kettingen kennen verschillende uitvoeringen zoals rollenketting, scharnierbandketting en overige transportkettingen. Voor elk segment van de markt zijn er specifieke kettingtoepassingen leverbaar, standaard volgens de BS, ANSI en ASA normen in simplex, duplex en triplex uitvoering in iedere steekmaat. Door de mogelijkheid tot afkorten kunnen kettingen worden geleverd op iedere gewenste lengte. Bovendien is Spruit Transmissies in staat om de ketting te voorzien van een breed scala aan meenemers.

Uitgebreid assortiment kettingen

Ons uitgebreide assortiment bestaat uit onder andere rollenkettingen, ketting- en plaatwielen, transportkettingen, glijprofiel, smeermiddelen, gereedschap en kettingaandrijving voor speciale toepassingen. Wij leveren premium merken als JWIS Roller chains, Eurochain, Flexon, Elite, Ecoplus en Rexnord. Voor elke industrie hebben wij een oplossing.

rollenketting detail

Rollenketting

Spruit Transmissies levert een uitgebreide range aan kwaliteits rollenkettingen voor een verscheidenheid aan specifieke toepassingen. Wij leveren onder andere aandrijfkettingen van onze partners IWIS en Rexnord, wiens producten voldoen aan de strenge kwaliteitseisen die de diverse industrieën stellen. Naast standaard rollenkettingen leveren wij ook rollenkettingen met verlengde pennen, meenemers en klantspecifieke uitvoeringen.

Rollenkettingen worden ook wel transmissie- of aandrijfkettingen genoemd. De maatvoering van rollenkettingen is volgens BS, DIN, ISO of ANSI normen. Rollenketting is verkrijgbaar in Amerikaanse (ASA) en Europese steekmaten (BS, DIN 8187/ISO 606). Spruit Transmissies houdt voorraad van alle types in simplex, duplex en triplex uitvoering, zowel met standaard als met rechte zijplaten. Rollenkettingen kunnen bij Spruit in de kettingwerkplaats naar klantspecificatie worden samengesteld, eventueel met meenemers en/of verlengde pennen.

transportketting detail

Transportketting

Transportkettingen vereisen optimale prestaties in de meest extreme omstandigheden. Onze transportkettingen zijn dan ook van hoogwaardige kwaliteit. De expertise van de productspecialisten van Spruit Transmissies zorgt ervoor dat onze klanten, voor welke toepassing van transportkettingen dan ook, altijd van de beste oplossing worden voorzien. De kennis van applicaties en materiaal die wij in de afgelopen decennia hebben verworven, stelt ons in staat adequaat te reageren op ontwikkelingen.

Offerte aanvragen

Snel een offerte? Mail ons het betreffende product en de aantallen en u ontvangt zo spoedig mogelijk een vrijblijvende offerte van ons.

aandrijfkettingen transportketting

Partnerships en fabrikanten

Voor elke productgroep in ons portfolio hebben wij minimaal één partnership met een toonaangevende fabrikant. In het geval van aandrijfkettingen zijn dat: IWIS- met de submerken JWIS, Eurochain, Elite, Ecoplus en Flexon - en Rexnord. Voordelen van deze partnerships zijn dat wij snel kunnen schakelen indien wij een product niet op voorraad hebben en dat we altijd gebruik kunnen maken van de expertise van onze partners. Hierdoor zijn wij altijd op de hoogte van de laatste innovaties en productontwikkelingen op het gebied van kettingaandrijvingen.

ONZE PARTNERS
Engineering en advies aandrijfkettingen

Engineering en advies

Spruit Transmissies heeft de expertise en tools in huis om je van alle gemakken te voorzien op het gebied van kettingaandrijvingen. Van premium producten tot objectief advies, van engineering tot modificaties naar wens. Indien gewenst, komen we op locatie opmeten, adviseren en ondersteunen. Zo leveren wij altijd de beste klantspecifieke oplossing voor elk aandrijftechnische probleem. Alles om organisaties in beweging te houden én kosten te laten besparen.

ENGINEERING EN SERVICES
Ketting op maat laten maken

Aandrijfkettingen op maat

Spruit Transmissies kan op korte termijn aan alle wensen voldoen betreffende modificaties en assemblage van aandrijfkettingen. Of het nu gaat om het op lengte maken, het voorzien van meenemers of het assembleren en engineeren van de ketting, wij elimineren de zwakste schakel in je kettingaandrijving! Kunnen wij een gewenste modificatie niet zelf uitvoeren, dan mogen wij gebruik maken van de service en expertise van onze partners.

ONS MAATWERK
 

Spruit Transmissies - partner van Iwis en Rexnord

 

We take the lead: premium producten uit voorraad, specialistische technische kennis, een in-house bewerkingscentrum, engineering en servicemonteurs voor onderhoud van uw machines, ook op locatie. 

 

We make it easy: single-sourcing en 24/7 bereikbaarheid, wat u voordelen biedt als minimale downtime, continuïteit,  integrale kostenverlaging in uw supply chain en een verbetering van uw concurrentiepositie. 

 

Bijna 40 jaar ervaring én Axel Johnson International als moederbedrijf, maken Spruit Transmissies tot een stabiele partner. We move you forward. 

MEER OVER ONS
Naar boven